Technológia

Tetőszigetelés

Tetőszigetelés

Szinte bármilyen tetőszerkezetnél és felületen alkalmazható. Az egyik leginkább alkalmazott területe a szórt poliuretán hab szigetelésnek. Általában a szarufák közötti térbe kerül beépítésre, ahol az egész teret tökéletesen, rés és hézagmentesen kitölti, semmilyen lehetőséget nem hagyva az apróbb réseknek, ahol a levegő mozoghat és idővel kikezdheti a hőszigetelést. A szórt púrhab rendszer nagy előnye, hogy más hőszigetelő anyagokkal szemben ellenáll a nedvességnek, így nem kell azzal a ténnyel számolni, hogy a hőszigetelés részben vagy egészben összeesik és elmozdul a helyéről. Másik kiemelkedő tulajdonsága, hogy a mostanában egyre hevesebb viharokkal szemben is védi az épületet, merevíti a szerkezetet. Ha a jégeső tönkreteszi és leveri a tetőburkolatot és cserepeket, az alatta lévő ellenálló és tartós púr rendszer megóvja az épületet a beázástól, így is biztosítva az épület állapotának megóvását!

Toldás és illesztésmentes felületet alkotva egy rendkívül sokoldalú és tartós rendszer biztosítja az épületek évszaktól független állandó belső hőmérsékletét!

Előnyök: Nagy hatékonyság, hő, hang és vízszigetelő, ellenáll a penésznek és a gombának, hosszú élettartam, gyors és tiszta kivitelezés!

Tetőtér szigetelés Tetőtér szigetelés

Tetőtér szigetelés

Az épületünk tetőterének szigetelése kiemelkedően fontos, mivel a hőveszteség legnagyobb része az épület ezen részein távozik. Ezen felül, nem csak a komfortérzetünket javítja, hanem védi az épület szerkezetét is! A legbonyolultabb formákat és szerkezeti kialakításokat is egyszerűen, tökéletesen és gyorsan szigetelni lehet. Tetőtér beépítésnél is nagy hatékonysággal alkalmazható.

Előnyök: Nagy hatékonyság, víz és hőszigetelő, ellenáll a penésznek és a gombának, idővel nem esik össze, megszünteti a páralecsapódást, kiemelkedő élettartam, gyors és tiszta kivitelezés!

Födém szigetelés

Födém szigetelés

A tető szigetelése és a tetőtér megfelelő szigetelése nagyon fontos, a hőveszteség legnagyobb része az épület ezen részein távozik, ezen túl a födémek tipikus hőhidak. A szórt púr technológiának köszönhetően a födémeket is tökéletesen lehet szigetelni úgy, hogy mellette egy járható, kemény felületet kapjunk. A tetőszerkezet esetleges hibái, a hirtelen nagy záporok vagy akár a porhó okozta problémák miatt ajánlott egy olyan szigetelés, ami a nedvességnek is ellenáll! Régi és új épületeknél egyaránt alkalmazható! Födémáttöréseknél is megfelelő védelmet biztosít.

Előnyök: Nagy hatékonyság, víz és hőszigetelő, szinte minden felületen alkalmazható, ellenálló, kiemelkedő élettartam, gyors és tiszta kivitelezés! Anyagában tűzálló, tehát ha nincs a felületén éghető anyag, nem gyújtható meg

Lapostető szigetelés Lapostető szigetelés

Lapostető szigetelés

A poliuretán hab egyaránt alkalmazható már meglévő és új építésű épületeknél. Lapostetők szigetelésénél a legjobb megoldás a szórt poliuretán hab szigetelés! Ebben az esetben általában nagyobb felületekről beszélünk, amiket régebben csak valamilyen panelekből vagy lemezekből álló hőszigetelő anyaggal lehetett szigetelni. Az ilyen megoldások esetében már rövid távon is tapasztalhatóak a sok illesztés miatti problémák és az azokból származó károk. A szórt púrhabnak köszönhetően ezek a problémák teljes mértékben megszüntethetőek! Az egybefüggő toldás és illesztésmentes felület utolérhetetlen védelmet biztosít, mind a hőszigetelés, mind pedig a vízszigetelés terén!

Lapostetők esetében elvárás, hogy járhatónak kell lenniük, ezt technológiánknak köszönhetően teljes mértékben meg tudjuk valósítani. A rendszer másik nagy előnye, hogy a régebbi szigetelést nem kell eltávolítani, ez komoly költségmegtakarítást jelent! Minden olyan esetben, amikor a purhabot napfény éri, UV védelemmel látjuk el a felületet!

Előnyök: Nagy hatékonyság, víz és hőszigetelő, szinte minden felületen alkalmazható, ellenálló, terhelhető és lépésálló, kiemelkedő élettartam, gyors és tiszta kivitelezés!

Padlószigetelés

Padlószigetelés

Padlófűtések esetében kifejezetten ajánlott technológia.A padlószigetelések esetében is a szórt purhab azon tulajdonságát emelhetjük ki, hogy teljesen toldás és illesztésmentes egybefüggő felületet kapunk, ami minden hőhidat megszüntet! Ezen felül a rendkívűl nagy hőszigetelő képessége az, ami miatt nem lehet mással helyettesíteni!

Előnyök: Nagy hatékonyság, víz és hőszigetelő, terhelhető és lépésálló, a szerelőbeton alá közvetlenül beépíthető, hosszú élettartam, gyors és tiszta kivitelezés!

Csarnok és raktárépület szigetelés

Csarnok és raktárépület szigetelés

Egy fémszerkezetnél az egész épület hőhídnak tekinthető. Több száz, vagy több ezer négyzetméter tökéletes, toldás és illesztésmentes szigetelése más anyagokkal vagy technológiával nem lehetséges. Az ekkora épületeknél már a dilatációs mozgásokkal is számolni kell. Az ezekből származó szigetelési hibák megjelenése a szórt purhabbal teljes mértékben kiküszöbölhető. A felület nagyságából adódóan az épület stabilitása is javulhat. Egy olyan lépésálló és járható felület a végeredmény, ami tökéletes hő és vízszigetelést jelent hosszú távon! A szórt poliuretán hab felhasználásának az egyik legklasszikusabb területe, itt mutatkozik meg az egyik legjobban a technológiának szinte minden tulajdonsága és előnye. A csarnokok és raktárak tető szigetelése, homlokzat szigetelése fontos a bennük tárolt termények vagy egyéb termékek jó állapotának megőrzése szempontjából. Az állandó hőmérséklettel, a páralecsapódástól valamint a beázásoktól mentes környezettel ezt szavatolni lehet.

Égésgátlót tartalmaz. Nagy hatékonyság, víz és hőszigetelő, szinte minden felületen alkalmazható, optimális hőmérsékletet biztosít, ellenálló, hosszú élettartam, terhelhető és lépésálló, könnyű fajsúlya miatt nem terheli a szerkezetet, gyors és tiszta kivitelezés!

Palatetők szigetelése

Palatetők szigetelése

A pala tetők egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy repednek, törnek. A hullámpala tetők esetében tökéletes megoldást jelent a szórt purhab szigetelés. Ennél a tetőtípusnál különösen ajánlott ezt a megoldást választani. A cseréjük nehézkes és drága is, mivel a hullámpala veszélyes hulladéknak minősül. Erre a problémára is tökéletes megoldást jelent a szórt pur technológia, ugyanis a hő és vízszigetelés úgy oldható meg, hogy a már sérült tetőt nem kell eltávolítani és lecserélni, hanem közvetlenül az érintett felületen alkalmazható. Az elkészült szigetelés innentől kezdve a szigetelési funkción túl az épületet is védi és stabilizálja.

Előnyök: Nagy hatékonyság, víz és hőszigetelő, optimális belső hőmérsékletet biztosít, ellenálló, hosszú élettartam, terhelhető és lépésálló, könnyű fajsúlya miatt nem terheli a szerkezetet, gyors és tiszta kivitelezés!

Trapézlemez tetők szigetelése

Trapézlemez tetők szigetelése

A trapézlemez tetők illesztési és rögzítési pontjainál gyakran fellépő beázások nem jelentenek többé problémát. A végeredmény egy olyan felület, ami a tökéletes hő és vízszigetelésen túl merevebb és időtállóbb!A szórt poliuretán hab szigetelés egyik nagy előnye, hogy már kis vastagságban is jelentős hőszigetelő hatása van, ez azért is fontos, mert egy fémszerkezetnél az egész épület hőhídnak tekinthető. Így megszüntethető a belső páralecsapódás és a hőingadozás.

Előnyök: Nagy hatékonyság, víz és hőszigetelő, optimális belső hőmérsékletet biztosít, ellenálló, kiemelkedő élettartam, terhelhető és lépésálló, könnyű fajsúlya miatt nem terheli a szerkezetet, egyszerűen tisztítható, gyors és tiszta kivitelezés!

Zártcellás hab

Zártcellás hab

A zártcellás szórt habszigetelés egy lassabban kitáguló termék, mely kezdeti térfogatának mintegy 40-szeresére képes növekedni. Ennek a habtípusnak a zártcellás természete szoros cellaszerkezetet képez, mely a nyitott cellás habnál merevebb és sűrűbb, ami a zártcellás habnak magasabb R-értéket (hővezetési ellenállás) biztosít.A helyszínen szórási technológiával előállítható kétkomponensű zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek egymással érintkezve kémiai reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt többszörösére dagad és folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik.

Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználhatósága miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált, mással nem helyettesíthető.

Nyitottcellás hab

Nyitottcellás hab

A nyitott cellás poliuretán hab hőszigetelő és egyben légszigetelő is. Olyan hatékony "lélegző" léggát, amely alkalmazkodik az épülethez, így az épület teljes élettartama során biztosítja az energiarabló légmozgás elleni szigetelést.A helyszínen szórási technológiával előállított, vízbázisú hőszigetelő anyag. A szórást követően tökéletesen kitölti a rendelkezésre álló teret, a legapróbb réseket, üregeket és repedéseket. Hozzáidomul a felületi egyenetlenségekhez, mindezt káros nyomás kifejtése nélkül. Gyakorlatilag teljesen kiküszöböli az üregeken belüli konvekciós hő mozgást, így az épület egészében egyenletesebb hőmérsékletet biztosít. Gyakorlatilag minden felülethez tapad, elzárva a légmozgás útját. A felesleges anyag könnyen levágható, így a felület alkalmas szárazfalazat készítésére vagy más felületképzésre.

Poliuretán hab fújása

A videóban tetőszigetelést láthatunk kívülről. Jól látható a hab gyors és intenzív dagadása, ami pár másodperc alatt megszilárdul.
Érzékelhetjük a kivitelezés gyorsaságát.

Forrás: YouTube